Několik tipů pro dokonalé servírování piva z lahve.
1. krok
Lahve opatrně postavíme do chladné, tmavé místnosti s teplotou 7–9 °C na 7–9 hodin (do ledničky na 3–4 hodiny).
2. krok
Lahvemi po dobu chlazení netřeseme a nehýbeme. Raději se jich ani nedotýkáme. Jsou-li lahve umístěny ve dveřích ledničky, tuto zásadně neotvíráme.
3. krok
Vybrané sklenice před servírováním vždy pečlivě promýváme studenou vodou.
4. krok
Z místnosti (ledničky) vytahujeme se zatajeným dechem pouze lahev, která je určená k bezprostřední konzumaci.
Není hanbou použít pro uchopení lahve bílou rukavičku z tanečních.
5. krok
Pivo s výdechem naléváme nejdříve do středu sklenice, nikoli jako z čepu "po skle". Dosáhneme tak ideálního uvolnění CO2.
6. krok
Po vyrovnání hladiny pěny již pivo doléváme klasicky "po skle". Rituál zakončujeme lehkým, decentním klepnutím hrdla lahve o hranu sklenky.