0

Slovník pivních pojmů

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Chladový zákal piva

Tvoří se při ochlazení piva na 0°C, při opětovném zvýšení teploty na 20°C se zákal rozpustí Více

Chmel

Jedna ze základních surovin pro výrobu piva. Více

Chmelení za studena (dry hopping)

Způsob chmelení, při kterém se další chmel do piva přidává až po samotném chmelovaru. Více

Chmelovar

Proces, kdy je sladina uvedena do varu po dobu nejčastěji 60 až 90 minut. Více

Chmelové pelety

Rozemleté chmelové šištice a následně slisované do formy granulí. Více

Chmelový cíz

Plechová nádoba s dírkovaným jalovým dnem, která zachycuje ve varně vyvařený chmel z mladiny. Více

Chmelový extrakt

Silný výluh,který vzniká vytažením látek z chmelových šištic do roztoku. Více

Košík

Cena zboží je

0 Kč vč. DPH

Doprava

Platba

Celková cena objednávky je

120 Kč vč. DPH