0

Slovník pivních pojmů

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Bachor, CIP, ležácké tanky, mladina. Nerozumíte pivním pojmům? My ano!
Slovník obsahuje 95 pivních pojmů.

Sacharasa (β-fruktosidasa)

Enzym katalyzující štěpení fruktosy na glukosu a fruktosu. Optimální teplota maltosy je 50°C, pH je 5,5. Inaktivuje se nad 55°C. Více

Schlazování

Schlazení mladiny v jednostupňovém deskovém chladiči na zákvasnou teplotu 8 °C Více

Slad

Jedná se o základní surovinu při výrobě piva. Více

Sládek

Nejvýše postavený člověk v pivovaru, který musí ručit za správnost všech částí výroby. Více

Sladina

Voda s látkami extrahovanými ze sladu po rmutování. Více

Sladkost

Čím je stupňovitost piva vyšší, tím je pivo obvykle sladší. Více

Spilka

Prostory v pivovaru, kde probíhá kvašení mladiny v kvasných nádobách. Více

Spodní kvašení

Je technologický proces, při kterém se používají tzv. kvasinky spodního kvašení Saccharomyces cerevisiae. Více

Spontánní kvašení

V historii první způsob kvašení piva. Více

Sudování

Transport mladého piva ze spilky do sklepa. Více

Surogace

Nahrazování tradičních surovin (slad, chmel) náhražkami. Více

Svrchní kvašení

Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Více

Košík

Cena zboží je

0 Kč vč. DPH

Doprava

Platba

Celková cena objednávky je

120 Kč vč. DPH