Lišta je uzamčena
OdemknoutNěkolik tipů pro dokonalé servírování piva z lahve.
Lahve opatrně postavíme do chladné, tmavé místnosti s teplotou 7–9 °C na 7–9 hodin (do ledničky na 3–4 hodiny).
Lahvemi po dobu chlazení netřeseme a nehýbeme. Raději se jich ani nedotýkáme. Jsou-li lahve umístěny ve dveřích ledničky, tuto zásadně neotvíráme.
Vybrané sklenice před servírováním vždy pečlivě promýváme studenou vodou.
Z místnosti (ledničky) vytahujeme se zatajeným dechem pouze lahev, která je určená k bezprostřední konzumaci.
Není hanbou použít pro uchopení lahve bílou rukavičku z tanečních.
Pivo s výdechem naléváme nejdříve do středu sklenice, nikoli jako z čepu "po skle". Dosáhneme tak ideálního uvolnění CO2.
Po vyrovnání hladiny pěny již pivo doléváme klasicky "po skle". Rituál zakončujeme lehkým, decentním klepnutím hrdla lahve o hranu sklenky.
Slovník pivních pojmů vám osvětlí všechny neznámé pojmy z celého pivního světa.
728 315 963
Volejte kdykoliv během
Po – Pá v čase 10:00 – 18:00
Rádi Vám pomůžeme s výběrem
piva prostřednictvím e-mailu
přes náš kontaktní formulář.
Staň se 751. fanouškem
Pivních klenotů na Facebooku.
Jednou za měsíc vám budeme posílat zajímavosti a novinky z pivního světa. Stačí jen zadat váš e-mail.
Osobám mladším 18 let alkohol neprodáváme!
„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“