Příběh Orval
Tradiční trapistické pivo z belgie, které je charakteristické svou chmelovou chutí pocházející z britského, německého a francouzského chmele. Díky tomu, že jej stáčí do lahví s trochou kvasnic je vhodné pro archivaci.
Pivo Orval je vařeno z pramenité vody, sladového ječmene, aromatického chmele a tekutého cukru. Prochází prvotní fermentací ve várných tancích. Poté je přidána další dávka kvasinek, které dokončují fermentaci. V pivu jsou po dobu 2 až 3 týdnů macerovány pytle s chmelovými hlávkami, důvodem je zlepšení aroma piva, tento proces je nazýván suchým chmelením. Dále je pivo filtrováno pomocí centrifugy, po ukončení procesu jsou do piva opět přidány kvasinky spolu s cukrem tak, aby nastartovaly druhotnou fermentaci v lahvích. Ty jsou poté uloženy ve sklepeních o konstantní teplotě 15 °C po dobu pěti týdnů.
Přidat komentář