Zatím jste si nevybrali žádné zboží.

Registrace

Zjednodušte si další objednávání, už nikdy nebudete muset vyplňovat kontaktní údaje.
Pouze registrovaný zákazník může získat také trvalou slevu na další nákupy. Registrací do e-shopu souhlasíte s odběrem newsletteru max. 2x měsíčně.




Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Lišta je uzamčena

Odemknout

Belgické pivovary

Tradice pivovarnictví na území dnešní Belgie je velmi dlouhá. První zmínky pocházejí z dob před počátkem našeho letopočtu...

Počet piv: 2

Počet piv: 3

Počet piv: 1

Počet piv: 3

Počet piv: 7

Počet piv: 7

Počet piv: 1

Počet piv: 1

Počet piv: 3

Počet piv: 2

Počet piv: 3

Počet piv: 1

Počet piv: 2

Počet piv: 3

Nejčastěji kupovaná belgická piva

Kwak

70

Kasteel Rouge

69

St. Louis Premium Kriek

Lahev 0,25 l

62

Orval

Lahev 0,33 l

89

Delirium Tremens

Lahev 0,33 l

85

Rochefort 10

Lahev 0,33 l

103

Hopus

Lahev 0,33 l

82

Tripel Karmeliet

Lahev 0,33 l

75

Bacchus Kriek

Lahev 0,375 l

94

Delirium Nocturnum

Lahev 0,33 l

85

Deus

Lahev 0,75 l

720

St. Louis Premium Framboise

Lahev 0,25 l

62

Westmalle Tripel

Lahev 0,33 l

85

Bacchus Frambois

Lahev 0,375 l

94

Gulden Draak

73

Původní pivní styly

Sám Julius Caesar se zmiňoval v záznamech o porážce Galů na území dnešní Belgie o chuti a síle piva, které byly pro něj nevídané. V následujících staletích docházelo na území Belgie k mísení římské a germánské kultury, což zanechalo stopy v některých pivních stylech. Například piva fermentovaná spontánně (styl Lambic) v sobě nesou výrazný odkaz vinařství, tak hojně provozovaným právě Římany. Naopak germánská kultura se zasadila o počátek využívání pšeničných sladů. Velkou výhodou pro vývoj belgického pivovarnictví byl fakt, že nikdy nedošlo k omezení výroby zákonem na určité pivní styly, jako například v Německu. Právě díky tomu se dnes může Belgie pyšnit nejširší škálou produkovaných piv.


Dvě formy pivovarů v Belgii

V nynější Belgii existují v podstatě dvě formy pivovarů - klášterní, z nichž některé jsou certifikovány jako trapistické, a pivovary rodinné. Pivovarnické řemeslo se zde dědí z kolene na koleno a dodržování řemeslných postupů i kvalita surovin se zde řídí striktními pravidly. Většina z rodinných pivovarů, které jsou k dostání v našem E-shopu, je sdružována v organizaci "Belgian Family Brewers". Tyto pivovary mají právo umisťovat na své produkty ochrannou známku, která je zárukou kvality a původu piva.

Pivovary klášterní se díky povolení od katolické církve můžou již po dlouhá staletí věnovat vaření piva, jehož distribuce je vedena jako prostředek ke zvýšení příjmů. Piva s relativně nízkým obsahem piva byla tenkrát považována za alternativu k čisté vodě a to především z hygienických důvodů. Mniši v těchto klášterních pivovarech se podílejí již přes půl tisíciletí na vývoji řemeslných technik využívaných pro vaření piva a současná kvalita jejich produktů je bezesporu vynikající. Zvláštní kapitolou jsou pivovary trapistické, které nesou certifikaci „Real Trappist“. Tyto pivovary vyhověly náročným požadavkům pro její udělení, dotýkající se jak kvality piv, tak dodržování církevních tradic a náležitostí. První z nich byl založen klášter ve Westmalle 10. Prosince 1836.

Současnost belgického pivovarství

O tom, že je Belgie zemí piva není pochyb už jen kvůli výstavu jejích pivovarů, který činí 18 310 726 hl. 55 % z tohoto množství je určeno pro export a my jsme velice rádi, že můžeme být u Vašich prvních chvil s belgickými pivními skvosty.

Slovník pivních pojmů vám osvětlí všechny neznámé pojmy z celého pivního světa.

Zákaznická podpora

728 315 963
Volejte kdykoliv během
Po – Pá v čase 10:00 – 18:00

Rádi Vám pomůžeme s výběrem
piva prostřednictvím e-mailu
přes náš kontaktní formulář.

Nebuďte pod obraz!

Jednou za měsíc vám budeme posílat zajímavosti a novinky z pivního světa. Stačí jen zadat váš e-mail. 

  • Naši
    partneři

  • IN TIME
  • British Chamber Of Commerce

Osobám mladším 18 let alkohol neprodáváme!

„Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.“